Ғылыми жаңалықтар

ҚазҰУ экологтары сүтқышқылды өнімдерге қосылатын ашытқылардың сапасын арттырудың тәсілін ойлап тапты

10.01.2017

4457

Ұлттық сүтқышқылды өнімдерді ашыту процесін белсендіру үшін ашытқы штаммаларының сапасын арттыруды әл-Фараби атындағы ҚазҰУ Экология мәселелері ғылыми-зерттеу институтының ғалымдары. Жобаның ғылыми жетекшісі – б.ғ.к. А.С.Баубекова.
Зерттеу барысында ғалымдар сүтқышқылды ашу үдерісі мен аталмыш дақылдың белоктарды ыдырату белсенділігін зерттеді. Зерттеу нәтижесінде белсенді қышқылтүзушілер, белоктарды ыдырату белсенділігі жоғары микроағзалар бөлінді.

Дереккөзі: «Мемлекеттік ұлттық ғылыми-техникалық сараптама орталығы» АҚ Қоғаммен байланыс бөлімі

«« | »»
Соңғы жаңалықтар